Nyt fra Fagkonsulenten

Nyt fra fagkonsulenten

Kære alle

Denne gang burde indlægget hedde Nyt fra den nye fagkonsulent. For det er jo faktisk det, der er tale om. Som annonceret i juni-nummeret af Religion er jeg d. 1. august tiltrådt som ny fagkonsulent i Religion og KS og følger dermed efter Christian Vollmond, som gjort det fantastisk godt som fagkonsulent i næsten otte år. Stor tak for alt dit arbejde Christian!

Det er sin sag at følge efter Christian på posten, men jeg håber, at jeg kan leve op til forventningerne, og jeg har virkelig glædet mig til at komme i gang med arbejdet. Det er med forventning, jeg er tiltrådt jobbet, og jeg er sikker på, at det bliver spændende og udfordrende at skulle være med til at stå for religions- og KS-fagets drift og udvikling, så fagene bliver ved med at være vigtige i både stx’ og HFs rolle i vores elevers og kursisters almene dannelse.

Som det er almindelig god skik, når man starter på nyt arbejde, må jeg hellere lige præsentere mig selv. Jeg hedder Thomas Ørneborg Thomsen, er 45 år og bor i Århus sammen med min mand, Torben. Jeg arbejder til dagligt på Favrskov Gymnasium i Hadsten, hvor jeg har været ansat som underviser i Dansk og Religion siden 2007. Med jobbet som fagkonsulent, skal jeg arbejde 75% på gymnasiet og 25% i Styrelsen for udvikling og tilsyn.

Ud over at arbejde bruger jeg meget tid på at læse, lave mad og være storforbruger af kulturtilbud i alle afskygninger. Og så har jeg de seneste seks år været medlem af Religionslærerforeningens bestyrelse, og som jeg skrev i juni-nummeret, er det ikke uden vemod, at jeg har måtte træde ud herfra. Jeg har været så utrolig glad for at være en del af bestyrelsen både som menigt medlem og som formand. Arbejdet i foreningen har givet mig et rigtig godt indblik i de problemstillinger og krydsfelter, som vores fag står i, og et stort netværk, som jeg vil tage med mig ind i min nye funktion. Samarbejdet i foreningen og med fagkonsulenten har været noget af det, jeg har sat allerstørst pris på gennem de seneste seks år, og jeg ved, at bestyrelsen vil fortsætte det store og vigtige arbejde med at lave gode kurser, et fantastisk fagblad og være en stærk stemme i de faglige fora, som foreningen er medlem af, til gavn og glæde for alle medlemmerne. Jeg vil ønske bestyrelsen rigtig god arbejdslyst, og jeg vil glæde mig til vores fortsatte samarbejde.

Hvis du ønsker at kontakte mig som fagkonsulent, skal du benytte følgende mail: Thomas.Oerneborg.Thomsen@stukuvm.dk, og så vil jeg svare så hurtigt som muligt. Dette er den officielle vej at kontakte fagkonsulenten på, og selvom jeg stadig vil være at finde i facebookgruppen Religionslærernes Del og Stjæl, så svarer jeg ikke på henvendelser derinde, i opslag, hvor jeg bliver tagget i eller på henvendelser på Messenger.

Skoleåret er efterhånden skudt i gang, og jeg håber, at alle er vendt tilbage på skolerne med god energi og højt humør efter en forhåbentlig god sommer. Nye hold, nye kollegaer og måske nye forløb og idéer, der skal prøves af. I løbet af efteråret, vil der komme nogle mindre rettelser i vejledningen til læreplanen, og når de er blevet lagt op på ministeriets hjemmeside, skal jeg nok skrive ud om dem i et nyhedsbrev på emu.dk og i Nyt fra fagkonsulenten i næste blad. Dette vil jeg også fortælle om på Religionslærerforeningens generalforsamlingskursus i slutningen af september, hvor jeg holder et oplæg og en præsentation af mig selv som fagkonsulent.

Dette skoleårs FIP-kurser vil blive afholdt i marts måned. Religions-FIP afholdes på Rødkilde Gymnasium i Vejle d. 9/3-23 og KS-FIP d. 15/3-23 på Fredericia Gymnasium. Tilmeldingen er åben til begge kurser på GLs hjemmeside https://www.gl.org/ GLE/Sider/FIP-kurser-tilmelding.aspx. Programmet til begge FIP-kurser kommer i løbet af efteråret på hjemmesiden. I år har man valgt kun at lave ét kursus i hver af de to fag, så jeg håber at se rigtig mange fra hele landet i Vejle og Fredericia til foråret.

Jeg glæder mig til at møde alle jer gode religionslærere rundt omkring i landet i forskellige faglige sammenhænge, og jeg glæder mig til at høre fra jer, hvis I har spørgsmål eller udfordringer, som jeg som fagkonsulent kan tage mig af.

De bedste hilsner og godt skoleår 22/23
Thomas Ørneborg Thomsen,
fagkonsulent, Styrelsen for undervisning og kvalitet

Hasseriskursus ved Fals